Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να απολογείστε που… έχετε ζωή έξω από το κινητό. Το Viber διαθέτει μια ρύθμιση, καλά κρυμμένη στο μενού του απορρήτου, που σας επιτρέπει να γίνετε “ψηφιακά αόρατοι”. Δείτε πώς να διαβάζετε τα πάντα, χωρίς να το μαθαίνει κανείς.
Το “Μυστικό” Διακόπτης του Viber
Η λειτουργία ονομάζεται “Κατάσταση ανάγνωσης” (Read Receipts). Όταν είναι ενεργή, ενημερώνει τον συνομιλητή σας πότε ακριβώς ανοίξατε το μήνυμά του. Απενεργοποιώντας την, ανακτάτε τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς σας.
Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική για επαγγελματίες που δεν θέλουν να φαίνονται διαθέσιμοι 24/7, ή απλά για όσους θέλουν να σκεφτούν την απάντησή τους χωρίς πίεση.
Πώς να το ενεργοποιήσετε σε 3 βήματα (Android & iOS)
Η διαδικασία είναι πανεύκολη και είναι ίδια τόσο σε iPhone όσο και σε Android συσκευές.
Βήμα 1: Ανοίξτε το Μενού
Ανοίξτε την εφαρμογή του Viber και πατήστε στο εικονίδιο «Περισσότερα» (More) κάτω δεξιά (τις τρεις τελίτσες ή γραμμές).
Βήμα 2: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις Απορρήτου
Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέξτε «Ρυθμίσεις» (Settings) και στη συνέχεια πατήστε στο «Απόρρητο» (Privacy). Εκεί βρίσκονται όλες οι επιλογές για την ασφάλειά σας.
Βήμα 3: Κλείστε τον Διακόπτη
Βρείτε την επιλογή «Αποστολή κατάστασης “Διαβάστηκε”» (Send ‘Seen’ Status). Από προεπιλογή είναι ενεργοποιημένη (έχει χρώμα). Πατήστε πάνω της για να την απενεργοποιήσετε.
Αυτό ήταν! Πλέον μπορείτε να ανοίγετε τα μηνύματα και ο αποστολέας θα βλέπει μόνο τα δύο γκρι τικ (✓✓), που σημαίνει ότι το μήνυμα παραδόθηκε στο κινητό σας, αλλά όχι ότι το ανοίξατε.
⚠️ Η Μεγάλη Παγίδα (Διαβάστε το!):
Αυτή η ρύθμιση λειτουργεί αμφίδρομα. Αν κλείσετε το δικό σας “Διαβάστηκε” για να μην βλέπουν οι άλλοι πότε διαβάζετε τα μηνύματά τους, ούτε εσείς θα μπορείτε να δείτε πότε διαβάζουν οι άλλοι τα δικά σας μηνύματα. Είναι δίκαιο deal!

